Descriere
Una dintre liniile superioare ale producatorului japonez, linia NAGOYA alatura beneficiilor tehnicii de realizare a lamei prin suprapunerea mai multor straturi cu duritate diferita, aspectul remarcabil al finisajului in lovitura de ciocan. Lama are trei straturi de otel: miezul din otel aliaj cu molibden si vanadiu si doua straturi de otel inoxidabil. Astfel miezul asigura ca lama este foarte dura si isi va pastra ascutisul o perioada indelungata, la fel ca cele din otel carbon, dar nu va rugini si nu se va ciobi, asa cum s-ar intampla cu cel din urma. Straturile de otel inoxidabil asigura o protectie suplimentara in caz de lovituri sau expunere temporara la umiditate. Manerul din lemn de mahon este excelent echilibrat si asigura atat usurinta in utilizare cat si un aspect impecabil.Cutitul Deba a fost creat de japonezi pentru sarcinile mai dure cum ar fi taierea pestelui si puiului si filetarea acestora. Robustetea acestui cutit ne poate face sa credem ca il putem folosi inclusiv pentru oase, insa specialistii ne recomanda sa ne limitam la oasele mici, iar, pentru restul, sa utilizam un satar.Lama: Otel inoxidabil turnat intr-un singur strat, ascutit pe o singura parte (pentru utilizator dreptaci)Duritate lama: 56-57 pe scala RockwellSuport (Bolster): NylonManer: lemn de mahonLungime lama: 150 mmLatime lama: 48 mmLungime totala: 288 mmGreutate totala: 175 gUtilizare: taiat si filetat carne de pui si pesteProdus de Sekiryu in Seki, JaponiaIntretinere: dupa utilizare cutitele se spala cu apa si detergent neabraziv, dupa care, imediat se usuca foarte bine. Se pastraza preferabil pe un suport magnetic in care nu este afectat taisul si care este plasat astfel incat copii sa nu le poata ajunge. Daca suportul magnetic nu este o optiune, depozitati cutitele intr-un sertar separat, fara alte articole astfel incat sa puteti usor preveni accidentele si lama sa nu fie afectata. Daca depozitati cutitele o perioada indelungata, acoperiti lama cu un strat de ulei vegetal pentru a o proteja de umezeala din atmosfera.Oricat de rezistent ar fi otelul din care este realizat ascutisul, la un moment dat veti fi in situatia de a reascuti cutitele japoneze. Pentru asta folositi doar o cute, piatra de ascutire (tocila) asezata pe o suprafata dreapta. Udati cutea inainte de a ascuti cutitul si evitati sa aplicati o presiune mare pe lama in timp ce ascutiti.